Μαλαγουζιά

Αιτήσεις για άδειες φύτευσης αμπελιού για το 2024

VINEYARD, Μη κατηγοριοποιημένο

Written by torosidiswine

In

Οι ενδιαφερόμενοι για την απόκτηση αδειών νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, υποβάλουν ηλεκτρονικά, μέσω της Ψηφιακής Υπηρεσίας Υποβολής Αιτήσεων Αδειών Νέων Φυτεύσεων της ιστοσελίδας του ΥΠ.Α.Α.Τ, αίτηση- υπεύθυνη δήλωση από την 1 Σεπτεμβρίου μέχρι και την 20η Σεπτεμβρίου του προηγούμενου έτους της χορήγησης των αδειών.

Κατά εξαίρεση για τη χορήγηση των αδειών νέας φύτευσης του έτους 2024 οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από την 10η Απριλίου 2024 μέχρι και την 26η Απριλίου 2024.

Οι άδειες νέας φύτευσης ισχύουν για τρία έτη από την ημερομηνία της χορήγησης τους και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο από τον αιτούντα.

Οι ενδιαφερόμενοι  υποβάλουν αίτηση ηλεκτρονικά 

Κατά εξαίρεση για τη χορήγηση των αδειών νέας φύτευσης του έτους 2024 οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από την 10η Απριλίου 2024 μέχρι και την 26η Απριλίου 2024.

Syrah έριζα φυτά

Η αίτηση είναι αποδεκτή, όταν σε αυτήν επισυνάπτονται ηλεκτρονικά όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ικανοποίηση των κριτηρίων επιλεξιμότητας,
Στην περίπτωση που δεν επισυνάπτονται δικαιολογητικά που αφορούν σε κριτήρια
προτεραιότητας, η αίτηση είναι επιλέξιμη, αλλά δεν βαθμολογείται για τα κριτήρια αυτά.

Στην αίτηση-υπεύθυνη δήλωση, δηλώνεται η έκταση  και οι συντεταγμένες των κορυφών, της περιμετρικής αποτύπωσης, κάθε αγροτεμαχίου, για το οποίο πρόκειται να χορηγηθεί η άδεια.

Η αποτύπωση του αγροτεμαχίου αντιστοιχεί στην έκταση που δύναται να καλλιεργηθεί. Για τις περιπτώσεις αίτησης χορήγησης άδειας για ήδη αδειοδοτημένο εν μέρει τεμάχιο, στο πλαίσιο εφαρμογής του καθεστώτος σε προηγούμενο έτος, οι συντεταγμένες που θα προσκομιστούν θα αντιστοιχούν στο μη αδειοδοτημένο τμήμα του τεμαχίου.

Ως μέγιστο όριο αιτούμενης έκτασης για άδεια νέας φύτευσης ορίζεται το όριο των εκατό (100) στρεμμάτων και δύναται να αντιστοιχεί σε ένα ή περισσότερα αγροτεμάχια με ελάχιστη έκταση ανά αγροτεμάχιο το ένα (1) στρέμμα.

Ως ελάχιστο όριο αιτούμενης έκτασης για άδεια νέας φύτευσης ορίζεται το όριο των τριών (3) στρεμμάτων και δύναται να αντιστοιχεί σε ένα ή περισσότερα αγροτεμάχια με ελάχιστη έκταση ανά αγροτεμάχιο το ένα (1) στρέμμα. για όλες τις Περιφέρειες εκτός της ομάδας περιφερειών (ΚΡΗΤΗ – ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ -ΗΠΕΙΡΟΥ που το ελάχιστο όριο ορίζεται σε ένα (1) στρέμμα).

Οι εκτάσεις δύνανται να είναι ιδιόκτητες ή/και ενοικιαζόμενες.

Επιπλέον, απαιτείται η προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών ιδιοκτησίας όπως αυτά αναγράφονται στο άρθρο 10 της  2454/235853/20-09-2019 (Β’ 3645) υπουργικής απόφασης.

Για την αξιολόγηση των αιτήσεων ισχύουν κριτήρια προτεραιότητας τα οποία βαθμολογούνται κατά περίπτωση

 

 

 

 

Ως μέγιστο όριο αιτούμενης έκτασης για άδεια νέας φύτευσης ορίζεται το όριο των εκατό 100 στρεμμάτων και δύναται να αντιστοιχεί σε ένα ή περισσότερα αγροτεμάχια με ελάχιστη έκταση ανά αγροτεμάχιο το ένα (1) στρέμμα.

 

 

Πηγή : Απόφαση 916/102034/08.04.2024 , Θέσπιση των αναγκαίων συμπληρωματικών μέτρων για την εφαρμογή των Κανονισμών (Ε.Κ) αριθ. 1308/2013, (Ε.Ε) αριθ. 2018/273 και (Ε.Ε) αριθ. 2018/274, σχετικά με τη διαχείριση των αδειών για νέες αμπελοφυτεύσεις.

Our Wines

Shop

Related Articles

Related

Κριτήρια προτεραιότητας για τη χορήγηση αδειών φύτευσης αμπελιού

Προκειμένου να χορηγηθούν οι άδειες νέας φύτευσης εφαρμόζονται κριτήρια προτεραιότητας όπως αυτά έχουν επιλεγεί για την κάθε περιφέρεια κάθε αγροτεμάχιο λαμβάνει βαθμολογία στο κάθε κριτήριο με βάση τον συντελεστή βαρύτητας W και τον συντελεστή συμμόρφωσης Pt. Η...

read more